Barion Pixel
Vivivel főzök logó

Füstölt tofus saláta

Hozzávalók

-3 főre-

A tofuhoz:

-2 db füstölt tofu
-4 evőkanál Tofu thunder fűszerkeverék
-4 evőkanál olívaolaj
-1/2 teáskanál só
-Pár tekerés friss bors
-1 csipet őrölt chili

A salátához:

-1/2 fej jégsaláta
-3 marék rukkola
-100 gramm lilakáposzta
-3 evőkanál olívabogyó
-3 db kisebb sárgarépa
-1 kis lilahagyma

A sült burgonyához:

-3 db sárga burgonya
-1 evőkanál Tofu thunder fűszerkeverék
-2 evőkanál olívaolaj
-1 teáskanál szárított rozmaring

-1 csipet só és frissen tört bors

Az öntethez:
-5 evőkanál szezámkrém (tahini)
-1 csokor friss petrezselyemzöld
-1 kisebb csokor friss bazsalikom
-1/2 fej lilahagyma
-1 nagy gerezd fokhagyma
-1-2 evőkanál almaecet
-1/2 citrom leve
-10 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés

-45 perc-

A tofuhoz: Vágd fel a 2 db füstölt tofut kisebb kockákra, tedd egy tálba!

Add hozzá a 4 evőkanál Tofu Thunder fűszerkeveréket, 4 evőkanál olívaolajat, 1/2 teáskanál sót, pár tekerés friss borsot, és egy csipet őrölt chilivel tedd pikánsabbá! Jól keverd össze, majd tedd egy serpenyőbe, és grillezd közepes lángon 10-15 percig, amíg szép ropogós nem lesz!
A salátához: Tépkedd a jégsalátát egy tálba, és add hozzá a 3 marék rukkolát! Szeleteld fel a 100 gramm lilakáposztát, és tedd a salátába!
Aprítsd fel a 3 evőkanál olívabogyót, és reszeld le a 3 kisebb sárgarépát! A lilahagymát vágd vékony szeletekre, és mindent jól keverj össze!
Mosd meg a 3 db burgonyát, majd vágd fel vastagabb hasábra! Keverd össze egy tálban a Tofu Thunder fűszert, 2 evőkanál olívaolajat, 1 teáskanál szárított rozmaringot, egy csipet sót és frissen tört borsot! Ezt a fűszerkeveréket öntsd a burgonyára, és jól forgasd át! Tedd őket egy sütőpapíros tepsibe, majd süsd 200 °C-on 30-40 percig, amíg szép ropogós nem lesz! Tedd az aprítógépbe az 5 evőkanál szezámkrémet (tahinit), a friss petrezselyemzöldet, a friss bazsalikomot, a fél fej lilahagymát és az 1 nagy gerezd fokhagymát! Nyomj hozzá 1-2 evőkanál almaecetet, és préselj bele fél citromot! Öntsd hozzá a 10 evőkanál extra szűz olívaolajat, majd turmixold simára! Most pedig jöhet az összeállítás! A salátát tedd tálra, halmozd rá a grillezett tofut és a sült burgonyát! Locsold meg a chimichurri öntettel, és kész is van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük