Csicseriborsós langyos répasaláta
Hozzávalók
-3 főre-
-200 gramm bulgur
-1 ek. Tofu thunder fűszerkeverék
-400 ml alaplé (zöldség vagy hús)
-1 konzerv főtt csicseriborsó (400 gramm)
-2 ek. Cheeez chickpeas fűszerkeverék
-Só, bors ízlés szerint
-2 közepes sárgarépa (zöldséghámozóval húzott hosszú csíkokra)
-Friss petrezselyemzöld (finomra vágva, kb. 2-3 ek.)
-1 ek. citromlé (opcionális)
-1 ek. tahini
Elkészítés
-30 perc-
A bulgurt egy közepes lábasban főzzük meg, lefedve 1:2 arányban (200 gramm bulgurhoz-400 ml alaplé) alaplében. Ha elkészült, hagyjuk állni 5 percig, majd lazítsuk fel egy villával és szórjuk meg Tofu thunder fűszerkeverékkel.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat.
Adjuk hozzá a csicseriborsót és pirítsuk közepes lángon 8-10 percig, amíg enyhén megpirulnak. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, kevergessük, hogy egyenletesen bevonják a csicseriborsót. Ha szükséges, adjunk hozzá egy
kevés vizet, hogy a fűszerek jobban összesimuljanak. Pirítsuk még 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről. A sárgarépát zöldséghámozóval húzzuk vékony csíkokra. Egy nagy tálban keverjük össze a fűszeres bulgurt, a sült csicseriborsót, a répa csíkokat és a friss petrezselyemzöldet. Ha szeretnénk, egy ek. citromlével és egy ek. tahinivel gazdagíthatjuk az ízeket. Keverjük jól össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.