Mogyoró mousse
Hozzávalók
-3 főre-
-300 gramm selyemtofu
-100 gramm mogyoróvaj (natúr)
-50 ml kókuszkrém
-5 db magozott datolya
-1 ek. Date delight fűszerkeverék
-1/4 teáskanál só
-2 evőkanál tápióka keményítő vagy kukoricakeményítő (ha sűrűbb állagot
szeretnél)
-100 ml csésze növényi tej (ha szükséges hígításhoz)
Elkészítés
-15 perc-
A selyemtofut tedd egy szűrőbe vagy gézbe, hogy a felesleges vizet lecsöpögtethesd. Ha túl nedves, a mousse túl híg lesz. Egy tálba tedd a lecsöpögtetett tofut, és keverd hozzá a krémes mogyoróvajat, kókuszkrémet, datolyát, Date delight fűszert és a sót.
Ha szeretnéd, adj hozzá 2 evőkanál tápióka keményítőt, hogy még krémesebb és stabilabb állagot kapjon (ha szükséges, növényi tejjel is hígíthatod). Turmixold simára egy botmixerrel vagy egy turmixgépben, amíg teljesen homogén és selymes nem lesz. Hűtsd a mousse-t a hűtőben legalább 1-2 órán keresztül, hogy megszilárduljon és az ízek összeérjenek.