Borsóleves csirkemájjal
Hozzávalók
-4 főre-
-500 gramm csirkemáj
-2 ek. olívaolaj
-250 gramm zöldborsó (fagyasztott)
-4-5 szál sárgarépa
-1 tk. Traditional Taste fűszerkeverék
-1 ek. Soupi fűszerkeverék
-1 kis csokor friss petrezselyemzöld
-Só és bors ízlés szerint
-2,5 l alaplé
A nokedlihez:
-2 tojás (M-es)
-6 ek. liszt kb.
-1,5 dl víz kb.
-ahány tojás, ahány liszt úgy változnak minimálisan ezek az arányok
Elkészítés
-40 perc-
A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk közepes darabokra és a borsóval együtt, valamint a megpucolt, felkarikázott sárgarépával alaposan lepirítjuk. Befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, beleértvén a petrezselyemzöldet is. Felöntjük az alaplével, nagyjából 20-25 perc
főzés után beleszaggatjuk a nokedliket. A nokedlihez csak simán összekeverjük egy villa segítségével a lisztet, valamint a tojásokat és vízzel felhúzzuk. Keressük végig a nokedli tészta állagot, ha szükséges adjunk még hozzá lisztet vagy vizet. Jó étvágyat kívánok!