Barion Pixel
Vivivel főzök logó

Borsóleves csirkemájjal

Hozzávalók

-4 főre-

-500 gramm csirkemáj 

-2 ek. olívaolaj 

-250 gramm zöldborsó (fagyasztott) 

-4-5 szál sárgarépa 

-1 tk. Traditional Taste fűszerkeverék 

-1 ek. Soupi fűszerkeverék 

-1 kis csokor friss petrezselyemzöld 

-Só és bors ízlés szerint 

-2,5 l alaplé 

A nokedlihez: 

-2 tojás (M-es) 

-6 ek. liszt kb. 

-1,5 dl víz kb. 

-ahány tojás, ahány liszt úgy változnak minimálisan ezek az arányok 

Elkészítés

-40 perc-

A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk közepes darabokra és a borsóval  együtt, valamint a megpucolt, felkarikázott sárgarépával alaposan  lepirítjuk. Befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel, beleértvén a  petrezselyemzöldet is. Felöntjük az alaplével, nagyjából 20-25 perc 

főzés után beleszaggatjuk a nokedliket. A nokedlihez csak simán  összekeverjük egy villa segítségével a lisztet, valamint a tojásokat és vízzel  felhúzzuk. Keressük végig a nokedli tészta állagot, ha szükséges adjunk  még hozzá lisztet vagy vizet. Jó étvágyat kívánok!