Csicseri curry
Hozzávalók
-4 főre-
-300 gramm főtt csicseriborsó
-1 ek. olívaolaj
-400 ml kókusztejszín
-2-300 ml paradicsompüré
-3 ek. olívaolaj
-1 fej vöröshagyma
-1 kis darab gyömbér (kb. 2 cm-es)
-2 gerezd fokhagyma
-Só és bors ízlés szerint
-2 ek. Mystic Masala fűszerkeverék
-1 tk. Garam Masala fűszerkeverék
Elkészítés
-30 perc-
A vöröshagymát és a fokhagymát kockázzuk apróra. A gyömbért pucoljuk meg és reszeljük le. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajunkat, amire mehet azonnal a hagyma, fokhagyma, gyömbér. Őket olyan 5 percig izzasztjuk, majd beleszórjuk az összes fűszert, és gyors mozdulatokkal (nettó 1 perc alatt) lepirítjuk.
Ezt követően felöntjük a paradicsompürével, kókusztejszínnel és pár percig, időnkénti kavargatással főzzük.
Nagyjából 5 perc után mehet bele a főtt csicseriborsó, amivel még 15 percig főzzük a ragut.
Tálaljunk mellé illatos jázmin rizst, jól passzol még hozzá a savanyított lilahagyma, avagy a fermentált gyömbéres répa is.