Barion Pixel
Vivivel főzök logó

Csicseri curry

Hozzávalók

-4 főre-

-300 gramm főtt csicseriborsó 

-1 ek. olívaolaj 

-400 ml kókusztejszín 

-2-300 ml paradicsompüré 

-3 ek. olívaolaj 

-1 fej vöröshagyma 

-1 kis darab gyömbér (kb. 2 cm-es) 

-2 gerezd fokhagyma 

-Só és bors ízlés szerint 

-2 ek. Mystic Masala fűszerkeverék 

-1 tk. Garam Masala fűszerkeverék 

Elkészítés

-30 perc-

A vöröshagymát és a fokhagymát kockázzuk apróra. A gyömbért pucoljuk  meg és reszeljük le. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajunkat, amire  mehet azonnal a hagyma, fokhagyma, gyömbér. Őket olyan 5 percig  izzasztjuk, majd beleszórjuk az összes fűszert, és gyors mozdulatokkal  (nettó 1 perc alatt) lepirítjuk. 

Ezt követően felöntjük a paradicsompürével, kókusztejszínnel és pár  percig, időnkénti kavargatással főzzük. 

Nagyjából 5 perc után mehet bele a főtt csicseriborsó, amivel még 15  percig főzzük a ragut. 

Tálaljunk mellé illatos jázmin rizst, jól passzol még hozzá a savanyított  lilahagyma, avagy a fermentált gyömbéres répa is.