Csirkepaprikás
Hozzávalók
-6 főre-
-2 fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-1 db palermo paprika
-2 db koktél paradicsom (vagy 1 db fürtös) -3 db csirkeszárny
-3 db csirkecomb (alsó vagy felső mindegy) -3 db csirkenyak
-1 db csirkemell
-2,5 dl alaplé
-2,5 dl víz
-2 ek. paradicsompüré
-3 tk. Traditional Taste fűszerkeverék -1 nagy csipet Soupi fűszerkeverék
-1 tk. só
-Nagyon sok frissen tört bors
-1 púpos ek. tejföl
-1 púpos ek. liszt
-3 ek. olívaolaj vagy szalonnazsír
Továbbiak:
-temérdek fermentált zöldség és/vagy kovászos uborka
Elkészítés
-1 óra 40 perc-
A vöröshagymát, paradicsomot kockázzuk fel. Kezdjük el olívaolajon vagy zsíron dinsztelni alacsony hőn. Közben az egész palermo paprikát dobjuk be egy hőálló tálba és süssük feketére egy 220 fokos sütőben (ez kb. 10-12 perc alatt meg is lesz). Ha kész a paprika egy jól zárható ételhordóba zárjuk pár percig, hogy könnyebben lehámozzuk majd a héját ugyanis csak a húsára lesz szükségünk, no és persze a dobozban kifolyt levére! Szimplán dobjuk a paprika húsát, és levét (mag és magház nélkül természetesen) a hagymás alapba.
Zúzzuk hozzá a fokhagymákat is és még kb. 5 percig kavargassuk őket. Ezt követően mehet rá a paradicsompüré, és az ÖSSZES felsorolt fűszer.
Jöhetnek a csirke alkatrészek, mindent belehelyezünk a lábosba és felöntjük vízzel, alaplével őket. A cél az volna, hogy éppen csak ellepje a húsokat, ha nálad ez a folyadék mennyiség kevés akkor bátran pótold még alaplével/vízzel. Ha utóbbira van csak mód, kóstolgasd a levet lehet szükség lesz még sóra, borsra.
Lefedve főzzük nagyjából 45-50 percig. Ellenőrizzük majd le a húsok állapotát, ha megfőttek szedjük ki őket egy tálba. A lábosban maradt levet öntsük egy turmixgépbe ehhez adjunk egy púpos ek. lisztet, valamint tejfölt és turmixoljuk össze. Selymes állagig meg sem állunk. Tegyük vissza a lábosba a húsokat és öntsük rá azisteni finom, krémes paprika szószunkat.
Voilá! Készen is vagyunk. Házi nokedlit, csalamádét, kovászos uborkát enni mellé szerintem szigorúan kötelező.