Barion Pixel
Vivivel főzök logó

Csirkepaprikás

Hozzávalók

-6 főre-

-2 fej vöröshagyma 

-3 gerezd fokhagyma 

-1 db palermo paprika 

-2 db koktél paradicsom (vagy 1 db fürtös) -3 db csirkeszárny 

-3 db csirkecomb (alsó vagy felső mindegy) -3 db csirkenyak 

-1 db csirkemell 

-2,5 dl alaplé 

-2,5 dl víz 

-2 ek. paradicsompüré 

-3 tk. Traditional Taste fűszerkeverék -1 nagy csipet Soupi fűszerkeverék  

-1 tk. só 

-Nagyon sok frissen tört bors 

-1 púpos ek. tejföl 

-1 púpos ek. liszt 

-3 ek. olívaolaj vagy szalonnazsír 

Továbbiak:

-temérdek fermentált zöldség és/vagy kovászos uborka 

Elkészítés

-1 óra 40 perc-

A vöröshagymát, paradicsomot kockázzuk fel. Kezdjük el olívaolajon vagy  zsíron dinsztelni alacsony hőn. Közben az egész palermo paprikát dobjuk  be egy hőálló tálba és süssük feketére egy 220 fokos sütőben (ez kb. 10-12  perc alatt meg is lesz). Ha kész a paprika egy jól zárható ételhordóba  zárjuk pár percig, hogy könnyebben lehámozzuk majd a héját ugyanis csak  a húsára lesz szükségünk, no és persze a dobozban kifolyt levére! Szimplán dobjuk a paprika húsát, és levét (mag és magház nélkül természetesen) a  hagymás alapba.

Zúzzuk hozzá a fokhagymákat is és még kb. 5 percig  kavargassuk őket. Ezt követően mehet rá a paradicsompüré, és az ÖSSZES  felsorolt fűszer.

Jöhetnek a csirke alkatrészek, mindent belehelyezünk a  lábosba és felöntjük vízzel, alaplével őket. A cél az volna, hogy éppen csak ellepje a húsokat, ha nálad ez a folyadék mennyiség kevés akkor bátran  pótold még alaplével/vízzel. Ha utóbbira van csak mód, kóstolgasd a levet  lehet szükség lesz még sóra, borsra.

Lefedve főzzük nagyjából 45-50  percig. Ellenőrizzük majd le a húsok állapotát, ha megfőttek szedjük ki  őket egy tálba. A lábosban maradt levet öntsük egy turmixgépbe ehhez  adjunk egy púpos ek. lisztet, valamint tejfölt és turmixoljuk össze. Selymes  állagig meg sem állunk. Tegyük vissza a lábosba a húsokat és öntsük rá  azisteni finom, krémes paprika szószunkat.

Voilá! Készen is vagyunk. Házi  nokedlit, csalamádét, kovászos uborkát enni mellé szerintem szigorúan  kötelező.