Barion Pixel
Vivivel főzök logó

Gombás-lencsés marharagu

Hozzávalók

-5-6 főre-

-600 gramm marhacomb 

-2 ek. olaj

-250 gramm barna lencse 

-250 gramm csiperkegomba 

-5 ek. paradicsompüré 

-1 fej vöröshagyma 

-5 gerezd fokhagyma 

-2-3 ek. szilvalekvár 

-4 db babérlevél 

-1 ek. füstölt pirospaprika 

-1/2 ek. chili 

-2 tk. Traditional Taste fűszerkeverék 

-1 tk. Soupi fűszerkeverék 

-1 csipet fahéj 

-víz (meghatározhatatlan mennyiség, majd kitérek rá) 

-6-7 dl alaplé (hús, zöldség mindegy) 

-Só és bors ízlés szerint 

Elkészítés

-3 óra-

A marhacombot felkockázzuk (minél kisebbre kockázzuk annál hamarabb  megfő). Ezután az olajon magas hőn jól körbe pirítjuk. Rozsdabarna színt  keresünk. Ha ez kész félretesszük. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát  felaprítjuk, a gombát felszeleteljük. Ugyanabba a lábosba mehet pirulni a  hagyma, amit alaposan megsózunk, durván 10 perc után mehet hozzá a  fokhagyma, paradicsompüré és a füstölt paprika. Ezeket alaposan  átforgatjuk majd egy jénaiba/sütőtálba átszedjük. Fontos, hogy olyat válasszunk, amiben elfér majd a hús-gomba-lencse hármasa. 

Tehát a hagymás alap a jénaiba/sütőtálba, erre mehet a pirult marha, felöntjük az egészet alaplével, hozzáadjuk az összes fűszert beleértvén a  lekvárt is, jó alapos átkeverés és mehet lefedve a 170 fokos sütőbe főni. 

1-1,5 óra után, ha szükséges felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a húst. 

Sózzuk, borsozzuk, ha igényli még, plusz hozzáadjuk a szeletelt gombákat,  lencsét és további 1,5 óráig főzzük a ragut. Időnként vegyük ki és kavarjuk  át. Friss kovászos kenyeret ajánlok hozzá no és persze rengeteg kovászos  uborkát, és / vagy fermentált zöldséget.