Malai kofta tofuból
Hozzávalók
-4 főre-
-300 gramm főtt csicseriborsó
-1 ek. olívaolaj
-400 ml kókusztejszín
-2-300 ml paradicsompüré
-3 ek. olívaolaj
-1 fej vöröshagyma
-1 kis darab gyömbér (kb. 2 cm-es)
-2 gerezd fokhagyma
-Só és bors ízlés szerint
-2 ek. Mystic Masala fűszerkeverék
-1 tk. Garam Masala fűszerkeverék
A szószhoz:
-400 gramm darabolt paradicsom konzerv
-200 ml kókusztejszín
-100 ml víz
-1 gerezd fokhagyma
-1 tk. kurkuma
-1 tk. római kömény
-2 tk. Mystic Masala fűszerkeverék
-1 tk. só
A rizshez:
-250 gramm basmati rizs
-500 ml víz
Elkészítés
-40 perc-
A rizst pár csepp olajon lepirítjuk és feljöntjük dupla mennyiségű vízzel. Lefedve, közepes hőn addig főzzük amíg a rizs fajtája igényli.
A koftához megpároljuk a répát, valamint a burgonyákat és ezt követően lereszeljük csakúgy, mint a tofut. Tudom ez is elsőre furcsának tűnik, meg tűnhet is majd a reszelt tofu, de bízz bennem. Ha készen vagyunk a reszelésekkel mehet a masszába a csicseriliszt, fűszerek, só, gyömbér is. Kézzel ”összegyúrmázzuk” és gombócokat formázunk. Meleg olajozott
– a szokásos olaj használatnál itt kettővel többet használjunk – serpenyőbe dobjuk őket sülni, hagyjuk szép aranybarnára pirulni őket. 4-5 perces sütés teljesen okés. A szószhoz egy
serpenyőben/fazékban felmelegítjük a paradicsomot a
kókusztejszínnel, fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel és kb. 10 perc főzés után krémes állagúra turmixoljuk. Tálalásnál mehet a tányérra egy adag rizs, pár db golyó és persze a szósz. Friss
petrezselyemzölddel és/vagy karikázott újhagymával frissíthetjük az ízeket.