Barion Pixel
Vivivel főzök logó

Malai kofta tofuból

Hozzávalók

-4 főre-

-300 gramm főtt csicseriborsó 

-1 ek. olívaolaj 

-400 ml kókusztejszín 

-2-300 ml paradicsompüré 

-3 ek. olívaolaj 

-1 fej vöröshagyma 

-1 kis darab gyömbér (kb. 2 cm-es) 

-2 gerezd fokhagyma 

-Só és bors ízlés szerint 

-2 ek. Mystic Masala fűszerkeverék 

-1 tk. Garam Masala fűszerkeverék 

A szószhoz: 

-400 gramm darabolt paradicsom konzerv 

-200 ml kókusztejszín 

-100 ml víz 

-1 gerezd fokhagyma 

-1 tk. kurkuma 

-1 tk. római kömény 

-2 tk. Mystic Masala fűszerkeverék 

-1 tk. só 

A rizshez: 

-250 gramm basmati rizs 

-500 ml víz 

Elkészítés

-40 perc-

A rizst pár csepp olajon lepirítjuk és feljöntjük dupla mennyiségű vízzel.  Lefedve, közepes hőn addig főzzük amíg a rizs fajtája igényli. 

A koftához megpároljuk a répát, valamint a burgonyákat és ezt követően  lereszeljük csakúgy, mint a tofut. Tudom ez is elsőre furcsának tűnik, meg  tűnhet is majd a reszelt tofu, de bízz bennem. Ha készen vagyunk a  reszelésekkel mehet a masszába a csicseriliszt, fűszerek, só, gyömbér is.  Kézzel ”összegyúrmázzuk” és gombócokat formázunk. Meleg olajozott

– a szokásos olaj használatnál itt kettővel többet használjunk – serpenyőbe dobjuk őket sülni, hagyjuk szép aranybarnára pirulni  őket. 4-5 perces sütés teljesen okés. A szószhoz egy 

serpenyőben/fazékban felmelegítjük a paradicsomot a  

kókusztejszínnel, fűszerezzük a felsorolt fűszerekkel és kb. 10 perc  főzés után krémes állagúra turmixoljuk. Tálalásnál mehet a tányérra  egy adag rizs, pár db golyó és persze a szósz. Friss  

petrezselyemzölddel és/vagy karikázott újhagymával frissíthetjük az  ízeket.