Narancsos kuglóf dióval
Hozzávalók
-1 átlagos kuglóf mérethez-
-4 db tojás (M)
-50 gramm vaj
-150 gramm datolyaőrlemény
-2 tk. Date Delight Limited fűszerkeverék -100 ml tej (lehet növény is)
-1 bio narancs reszelt héja
-1/2 narancs facsart leve (80 ml) -40 gramm étcsokoládé olvasztva -5 gramm kakaópor
-100 gramm búzaliszt
-100 gramm mandulaliszt
-50 gramm zabpehelyliszt
-1 csomag sütőpor
-1 csipet só
-1 nagy marék dió
Elkészítés
-20 perc, sütési idő: 40 perc-
A zabpehely és búzalisztet szitáljuk át a sóval, kakaóporral, valamint a sütőporral. A vajat olvasszuk fel. A narancslevet keverjük össze a tojásokkal és a tejjel, keverjük jó habosra. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.A száraz tálhoz (tehát a lisztes sütőporoshoz) mehet a narancshéja, a datolyaőrlemény, valamint a fűszerkeverék, kavarjuk össze.
Aprítsuk bele a diókat is. Öntsük hozzá a tojásos keveréket, valamint a vajat és a csokoládét.
Keverjük egy habverővel teljesen csomómentesre.
Olajozott vagy vajazott kuglóf formába öntjük a tésztát és 180 fokon 40 percen át sütjük légkeveréses funkción.