Barion Pixel
Vivivel főzök logó

Rólam

Szeretettel köszöntelek!

Vivi vagyok, a szakács, az író, és a fotós e kis oldal mögött.

A kedvenc dolgom az életben egyértelműen a főzés. Egyrészt úgy érzem megy annyira, hogy szívesen meséljek erről másnak is (bármikor-bármennyit)
másrészt pedig imádom, amikor egy igazán ízletes étel összehoz Minket. Minket felnőtteket, gyerekeket, időseket egyaránt.

Szóval Nekem enni és főzni egyet jelent a kiteljesedéssel és a kapcsolódással.

Hadd mutassam meg Neked azokat a kincseket, amiket ÉN nélkülözhetetlennek tartok egy jó életből vagy inkább ételből?
A receptekben szívem minden szeretetét belepakoltam, és TE is belefogod, éppen ezért lesz majd minden utánozhatatlanul finom.
Kizárólag valódi alapanyagokkal, tiszta ízekkel fogunk dolgozni. Megpróbáljuk megtanulni hogyan lehet egy teljes értékű ételekkel gazdagított élet igazán fenntartható, valamint élvezhető.
Ha innen el tudsz vinni magaddal valamit akkor Nekem már megérte.

Célom, hogy segítsek főzni kevesebb stresszel és több örömmel. Nem hiszek abban, hogy az egészséges életmódhoz különösebb extrákra volna szükség.
Nem gondolom, hogy ne lehetne élvezni a Balaton parti lángost épp olyan örömmel, mint az én lencsesalátám. Nem tartom hosszútávon fenntarthatónak a tiltást, büntetést, jutalmazást az étellel. Abban viszont szentül hiszek, hogy jól főzni gyakorlatilag bárki tud, csak legyen egyetlen egy olyan ember, aki hisz bennünk. Vallom, hogy minden alapanyag elkészíthető nagyon jól és nagyon rosszul is. Az utóbbit ITT próbáljuk elkerülni.
Igyekszem Mindenki útját kísérni addig amíg szükség van rám. Apropó még valami. Nem vagyok tévedhetetlen. Senki sem az… bizonyára Neked is megvannak a jól bevált receptjeid.
Engedd szabadon a fantáziád, főzzünk együtt a Te ízlésedre szabva.

Milyen a jó étel szerintem?

FINOM

Mit értek finom étel alatt? Tudod, amikor mosolyogsz tőle kívül-belül, és teljesen egyedül szeretnéd megenni mindet.

MEGÉRŐS

Szeretném, hogy Neked ez megérje. Arra gondolok itt, hogy Te újra (és újra
és újra) elakard készíteni az ételeim, mert hozta az elvártakat.

MŰKÖDŐ

Nincs annál rosszabb érzés, mint mikor a hőn áhított recept csalódást okoz.
Nem vagyok hajlandó ilyen csalódottságot kiváltani belőled.
Egyszerűen nem és nem!

Szenvedélyem az egészséges és egyben könnyen elkészíthető, elérhető receptek készítése/fejlesztése, amelyeket minden ember élvez(het).

Az étel maga mindannyiunkat összehoz. Ez egy közös élmény, amelyben mindenki részt vehet, hozzájárulhat, tanulhat belőle, és természetesen élvezheti. A kislányom hozzátáplálása elkezdésénél pontosan tudtam, hogy ugyanezt a szenvedélyt és szerelmet akarom neki is átadni, megmutatni, amit én az ételek iránt érzek. A BLW módszerei álltak hozzám a legközelebb így nálunk úgy alakult, hogy a család minden tagja -jó oké, csak egy férjem van, és egy lányom- ugyanazt ette. Hiszem és vallom, hogy ez (is) hozzájárult a jó evő gyermekem “nevelésében”.

Zele-Papp Heni

„Sosem hittem a véletlenekben, így azt is egyértelmű jelnek vettem, amikor pont a kisfiam hozzátáplálásának kezdetén Vivi megjelent Instagramon és elkezdett megosztani egészséges recepteket. Soha jobbkor nem jöhetett volna az inspiráció. Szívet melengető volt látni, hogy valaki a saját konyhájából oszt meg telitalálatos recepteket; gyorsan és könnyen tudott vele azonosulni a közösség, akit rövid idő alatt kovácsolt össze.

Minden posztjából sütött – stílszerű poénnan élve – az alázat, a kedvesség és az, hogy nem csak recepteket akar megosztani, hanem egyfajta modern hittérítőként egy szemléletet szeretne az embereknek átadni, a mindennapjaikba beépíteni. Azt a gondolkodásmódot, hogy a testünkkel bizony jó pár évig együtt kell élnünk, nem mindegy, milyen üzemanyaggal tankoljuk meg.

Az első perctől kezdve ámulattal néztem, hogy milyen elkötelezett, készségesen válaszol minden apró kérdésre és támogatja azokat a – főként – nőket, akik elvesztek a babájuk hozzátáplálásának útvesztőjében, vagy netán nem túl komfortosak a sütés-főzés művészetében.

Egyszerű útmutatásaival, könnyen követhető és nem utolsó sorban isteni finom receptjeivel magabiztosságot ad az olyan kuktáknak is, akik eddig bizonytalanul mozogtak a konyhában. Akik pedig nyitottak az egészséges életmódra, olyan változatos recepteket találnak nála, amiből biztos sikeres fogásokat tehetnek a családi asztalra.„

Ismerj meg jobban!

10 évesen kezdtem el nézni Jamie Olivert és Gordon Ramsayt a tévében, és az első pillanatban tudtam, hogy ugyanezzel szeretnék foglalkozni.
Szabadon főzni & mindezt megmutatni.

Sűrűn ér a vád, hogy sokszor használok drága alapanyagokat emiatt sokan hiszik, hogy
számomra mindig is ez volt a normális.
De valójában egész gyerekkoromban csak álmodozni tudtam minderről.

Soha nem vásárlok a piacon olyan eladóktól, akik nem kedvesek a vásárlókkal.

Nem értem azokat az embereket, akik nem szeretik a zöldségeket, éppen ezért évek óta dolgozom azon, hogy megértsem őket és a háttérben megbújó okokat.

Szerintem a lelkünk állapota mindig látszódni fog a tányérunk tartalmán is.

Általánosságban azt gondolják az emberek, hogy nekem főzni nagyon nehéz lehet, és biztosan kritikus vagyok.
Nos a valóság az, hogy semmiért nem tudok annyira hálás lenni, mint egy tányér ételért, amit nem nekem kell elkészítenem. Így egy szelet vajas kenyérnek is úgy tudok örülni, mintha a
legmenőbb ételt kapnám.

Imádom a kávét. Minden életszakaszomban máshogy iszom pont azért, hogy legyen jelentése. A fekete presszó terhelt időszakokban kerül elő, a tejszínhabos-fahéjas, amikor nem vagyok jól, a cappuccinot pedig kizárólag kávézókban és az autóban iszom.

Egyébkén olyannyira érdekelt a kávék világa, hogy barista, valamint mester barista végzettségem is van.

Friwaldszky-Németh Kinga
dietetikus, gyermekekkel foglalkozó dietetikus

„Amikor Vivi először felkért, hogy szakértőként válaszoljak meg néhány kérdést, adott témában az oldalára, egy “interjú” keretén belül, nagyon megörültem, hogy hiteles forrásból szeretné támogatni, és tájékoztatni az őt követő főként édesanyákat, szülőket. Azóta is rengeteg ihletet ad Ő is nekem, főleg receptek terén, hiszen egy dietetikusnak is néha szüksége van erre. Teljes értékű alapanyagokból készít finomságokat, rengeteg egyszerű, könnyen elkészíthető baba és gyermekbarát receptet hozott létre az elmúlt időszakban, amiket én is jó szívvel ajánlok a kicsiknek és a családoknak. Mindemellett jó példa arra, hogyan neveljünk egészségre, tiltások, megszorítások nélkül, ami személyes szívügyem is. ”

Polonkai Zsófia
Csoportvezető dietetikus, gyermek dietetikus
MRE Bethesda Gyermekkórház

Gyermek dietetikusként nagyon fontosnak tartom, hogy minél hamarabb kialakítsuk a változatos és egészséges táplálkozási szokásokat a családban, hiszen ez alapozza meg a későbbiekben a gyerekek ételhez, étkezéshez való megfelelő hozzáállását.
Sajnos rengeteg rossz táplálási és táplálkozási mintával találkozok a munkám során, ami segítség nélkül még rosszabb irányt vehet, ezért is örülök, hogy rátaláltam Vivire az Instagramon, hiszen Ő az a “hétköznapi Anyuka”, aki változatos, ugyanakkor széles körben elérhető alapanyagokkal dolgozik a konyhában, jó mintát mutatva ezzel gyermekének (is). Elhivatottsága azonnal felkeltette érdeklődésemet szakmai szempontból, és várandós édesanyaként is.
Inspirálónak találom, hogy Vivi villámgyorsan, egy kis humorral megspékelve varázsol nap mint nap finom
és egészséges ételeket a kislánya (és férje) tányérjára, sőt, minden őt követő, több mint 9000 anyuka asztalára is! Részletesen mutatja meg, mit hogyan készít el, melyik alapanyagot hol szerzi be, ami óriási segítség lehet minden szülőnek, hiszen egy átvirrasztott éjszaka után nagy kihívást jelent, hogy nekiálljunk főzni, ráadásul valami táplálót és finomat!
“Tiszta alapanyagok, valódi ízek” – ez Vivi mottója, mely valóban áthatja a munkáját: kislányommal imádjuk a legújabb céklás sütijét (is)! Remélem, a sok finomság mellet ez is helyet kap majd az E-bookon!

Mindenekelőtt szeretném ezúton is megköszönni, azt a megtiszteltetést, hogy mint dietetikus- szakember írhatok szakmai véleményt Vivien munkásságáról.
Nehéz szétválasztani a szakmai és emberi oldalát a dolognak, hiszen minden elfogultság nélkül írom, hogy ritka az olyan social media oldal, vagy olyan receptkönyv, ami figyelembe veszi a valódi egészségmegőrzést és figyel a lelki oldalára is az étkezésnek. Akik régóta figyelemmel követik Vivi munkásságát, biztosan feltűnt nekik, hogy hányszor kéri a követők véleményét, hányszor érdeklődik az emberek lelki állapota felől. És ez nem véletlen, mert az egészség nem csupán az étkezésből ered, nagyon fontos oldala a lelki síkon történő helytállás. Továbbá, mint szakember is állíthatom, volt olyan konyhatechnológiai eljárás, olyan főzési tudás, vagy recept, amit Tőle tanultam, és ami szakmai szemmel kiemelendő, az az alapanyagok minősége. Szembetűnő az a motiváltság, hogy minél jobb és minél „hazaibb” alapanyagokat alkalmazzon a receptek elkészítése során, és ez számos oldalról kimagasló. Egyrészt az egészség megőrzés oldaláról, hiszen minden a bevásárlásnál kezdődik, azaz nem mindegy mi van otthon, miből történik a főzés. Vivi ezt heti, ha nem napi szinten kommunikálja, mekkora jelentősége van, és ez dietetikusként is szemet gyönyörködtető. Másik oldala a környezettudatosság, és a hazai termelők támogatása. Számos hazai terméket láthatunk az oldalán, ami nagyon fontos, hiszen kis hazánk hatalmas erőforrásokkal rendelkezik, amit sajnos kevesen aknázunk ki. Továbbá említésre méltó, hogy könnyen hozzáférhető alapanyagokról van szó! Összességében, mint szakember már rengetegszer javasoltam nemcsak kisgyerekes Anyukáknak a ’viviel_fozok’ oldalt, hanem számos olyan kliensemnek, akiknek szükségük van az inspirációra és arra a löketre, ami a főzés terén hiányzott számukra ezidáig. Azért is merem ajánlani az oldalt, mert a hagyományos konyhai elemek megjelennek, vegyítve a jó minőségű, színes alapanyagokkal, és nem rugaszkodik el az általánostól, de mégsem nevezhető mindennapinak. Az egészséges étkezést képes úgy bemutatni, hogy az ízletes és finom is legyen egyszerre. Ami pedig nekem hatalmas szakmai észrevétel, hogy kisgyerekes Anyukaként tudja és alkalmazza a példamutatást a gyermeke felé. Azzal pedig, hogy megmutatja nekünk, hogy végzi ezt a mindennapokban, hatalmas kincs lehet azon Anyukáknak, akik úgyszintén szeretnének példát mutatni étkezésükben a gyermekeiknek. És mint számtalan kutatás bebizonyította, az első évek, és amit látunk kisgyermek korunkban erősen meghatározzák a későbbi táplálkozási szokásainkat. Vivi ennek kivitelezéséhez ad tanácsokat az oldalán és összességében a munkásságán keresztül, ami nagy érték a mai világban. Ugyanis minden a
megelőzésen múlik, aminek egyik legmeghatározóbb eleme, az étkezésünk.
Nyugodt szívvel merem ajánlani nemcsak Anyukáknak, hanem bárkinek a viviel-fozok oldalt és mindent, ami Vivi munkássága, mert tudom, hogy minőségi alapanyagokat és ízletes recepteket tartalmaz, amiknek célja mind ugyanaz, az egészség megőrzése.

Simon Viktória
Dietetikus

Szeretnéd kipróbálni a receptjeimet?

Itt megtalálod őket:

Vivivel főzök logó

A weboldalt készítette: RezedaStúdió